Ägglossningstest

Babyplan ägglossningstest är lättanvända tester i högsta kvalitet som du själv kan göra hemma. Ägglossningstestet utförs hemma genom ett enkelt unrinprov och ger dig svar inom få minuter. Använd ägglossningstestet för att förstå när du har din ägglossning, och därmed när du är som mest fertil.

Vilket ägglossningstest ska jag välja?

Här i webshoppen kan du välja mellan två typer ägglossningstest – en stav eller en sticka. Priset på ditt ägglossningstest beror på om du föredrar den mycket användarvänliga staven, eller det billigare och enklare ägglossningstestet som är en sticka. Båda typerna fungerar på samma sätt, och ger samma tydliga resultat – ett ägglossningstest utformat som en sticka kräver bara att du först uppsamlar ett urinprov i t.ex. en plastbägare.

Vill du först och främst ha ett billigt ägglossningstest, fås sticka ägglossningstestet till endast 1,99/st. Det gör sticktesten till en riktigt bra lösning för dig som förväntas använda en del ägglossningstest under en längre period, tex när du ska börja använda ägglossningtest för att hitta din ägglossning.

Hur fungerar ett ägglossningstest?

TestSmart.se utför egna kvalitetskontroller för ägglossningstesten som säljs, så att vi är säkra på att kunna leverera tester i högsta kvalitet till dig – varje gång! Alla våra ägglossningstest är urintest – så med andra ord ska du fukta testet i urin, som därefter tas upp genom testet, och mängden av hormonet LH mäts.

LH är en förkortning för Luteiniserande Hormon. Normalt har kvinnor endast en låg nivå av LH i urinen, men ca. 24-36 timmar före ägglossningen ökar nivån mycket kraftigt till det vi kallar en ’LH-ökning’. Det är denna kraftiga ökning av LH som gör att en ägglossning sker.

Ägglossningstest registrerar LH-ökningen, och när du får ett positivt resultat så vet du att ägglossningen troligtvis kommer att ske inom de närmaste 24-36 timmarna.

Hur ser ett positiv ägglossningstest ut?

En positiv ägglossningstest är annorlunda än en positiv graviditetstest. Många ställer sig frågan hur ett positiv ägglossningstest ser ut, och här är det viktigt att trycka på att ägglossningstesten först är positiv när teststrecket antingen är lika starkts som kontrollstrecket, eller när teststrecket är starkare än kontrollstrecket. Är teststrecket på ditt ägglossningstest svagt, så är den ännu inte positiv, och du har inte ägglossning än.

Ägglossningstest – när kan de användas?

Om du har en regelbunden cykel är det en god idé att börja använda ägglossningstest några dagar innan din förväntade ägglossning, som hos de flesta kvinnor ligger på cykeldag 12-19. Precis när din ägglossning inträffar beror bl.a. på din cykellängd. Om du är väldigt osäker på när du har ägglossning kan det vara en god idé att använda ägglossningstest under en längre tid, så att du är säker på att inte missa ägglossningen.

Köp billiga ägglossningstest online här

Oavsett om du bara behöver ett par stycken, eller om du letar efter en större mängd ägglossningstest för användning i en längre period, så får du det absolut bästa priset här hos TestSmart.se. Och så får du även gratis frakt! Beställ dina ägglossningstest här i webshoppen, och få dina tester levererade till dörren inom 1-2 vardagar.