Graviditetstest

Köp graviditetstest online hos TestSmart.se och få marknadens billigaste graviditetstest levererat direkt till din brevlåda. TestSmart.se erbjuder ett brett sortiment av säkra och precisa graviditetstester,  och säljer både sticktester, stavar, digitala graviditetstester, och tidiga graviditetstester.

Är jag gravid? Testa dig själv och få ett säkert svar!

Ställer du dig frågan om du kanske är gravid?
Få snabbt och enkelt svar på den stora frågan med hjälp av ett graviditetstest från TestSmart.se. Ett graviditetstest mäter nivån av hCG i ditt urin; vilket endast finns i ditt urin om det finns ett befruktat ägg i livmodern, som har fäst dig i livmodersväggen – alltså om du är gravid.

När kan man ta ett graviditetstest?

Är du gravid får du två streck på testet – annars kommer du bara att se ett streck, vilket är kontrollstrecket, som betyder att testet fungerar, men att du inte är gravid. Graviditetstest från TestSmart.se kan användas med stor säkerhet redan från den dag när du förväntas få din mensturation. Hur tidigt ett graviditetstest kan visa att du är gravid är individuellt för varje kvinna.. Några kvinnor kan testa positivt flera dagar före förväntad menstruation, men ju tidigare du testar desto större är risken för att få en graviditetstest som visar ett falskt negativt resultat.

Tar du ett tidig graviditetstest som visar ett negativt resultat rekommenderar vi att du tar en ny graviditetstest efter ett par dagar, om det är så att din menstruation inte kommit som förväntat.

Vad är hCG, och varför kan det ge mig besked på om jag är gravid?

hCG är en förkortning för humant Choriongonadotrophin, aom är ett hormon som produceras av det befruktade ägget, efter att det har fäst sig i livmoderväggen.

Graviditetstest mäter nivån av hCG i urinen, och både graviditetstest i typen stav och graviditetstest sticka har en känslighet på 25mIU/ml, och kan tas från första uteblivna menstruationsdagen.

hCG stimulerar också gulkroppen i äggstockarna så att det produceras progesteron, som bl.a. är nödvändigt för att hålla fostret vid liv. hCG nivån ökar normalt mycket snabbt i graviditetens första trimester, och man räknar med att nivån i kroppen fördubblas ca var tredje dag.

Testa enkelt och snabbt om du är gravid med ett graviditetstest från TestSmart.se. Beställ ditt graviditetstest online hos TestSmart.se, och få en diskret leverans till dörren inom endast 1-2 vardagar. Lättare blir det inte att köpa graviditetstest online!