Spermatest

Nu kan ni, med ett enkelt och säkert självtest, ta reda på om det är mannens lägre spermakvalitet som hindrar en graviditet från att ske. Köp ett spermatest online här i webshoppen och kontrollera spermiekvaliteten hemma – ni får svar inom endast 5 minuter.

Testa spermiekvaliteten innan ni börjar använda ägglossningstest

Många par som vill ha barn och försöker bli gravida, upplever att graviditeten låter vänta på sig. Många par börjar använda och följa ägglossningstest, som kan vara en bra hjälp för att hålla koll på när kvinnan är fruktbar.

Men det finns faktiskt en sak man borde göra innan man börjar använda ägglossningstest, nämligen spermietest. Genom att ta ett enkelt spermietest får ni snabbt och enkelt svar på om det är så att mannen har en lägre kvalitet på sin sperma, och om det är där svårigheterna kommer ifrån. Forskning visar att många Svenska män har problem med sin fertilitet, och därför kan det vara en bra ide att börja i den änden, innan ni börjar med ägglossningstest.

När vi rekommenderar att testa spermiekvalitet med en spermietest, är det inte minst på grund av att riktigt många svenska män har fertilitetsproblem. Och problemet är i kraftig ökning. Faktiskt visar undersökningar att upp mot tre av fyra svenska män har nedsatt spermiekvalitet. För 15 % av de Svenska männen är spermiekvaliteten så dålig att de skulle ha mycket svårt at kunna göra en kvinna gravid på naturligt vis. Ytterligare 25 % måste räkna med att en graviditet låter vänta på sig pga. en väsentligt nedsatt spermiekvalitet.

Testa din spermiekvalitet med ett självtest

De spermietest som du kan köpa här hos TestSmart.se är av högsta kvalitet och ger dig ett snabbt och precist svar på hur det står till med mannens fertilitet. Många män och par är glada för att få denna information, och om ett spermietest för hemmabruk visar på nedsatt spermiekvalitet rekommenderar vi alltid att man vänder sig till läkare för ytterligare fertilitetsutredning.

Se hur du utför ett spermiekvalitetstest här