Graviditetssymtom

Välkända symtom på graviditet

De flesta symtom på graviditet har efter hand blivit väl kända, särskilt bland den kvinnliga delen av befolkningen. Många kan säkert nicka igenkännande till att ha lagt märke till eller känt flera symtom på att vara gravid – symtom som man kanske själv inbillat sig också, fastän man egentligen inte var gravid. T.ex. när man känner sig lite illamående på morgonen, eller att ens bröst känns spända. Därför är det också bra att ha symtomen i åtanke – men med en graviditetstest får du ett svar med detsamma.

Gravid? Symtom kända från filmens värld

De första symtomen på graviditet är välkända också från filmens värld, där det ofta anspelas på den komiska sidan av graviditetssymtom, som t.ex en plötslig lust till att äta konstiga matvaror, eller morgonillamående. Vem minns inte någon scen från någon film där den kvinnliga huvudrollsinnehavare plötslig blir illamående under ett viktigt möte eller en middagsbjudning, och måste rusa ut på toaletten, eller om hon inte når så långt, till den närmaste soptunnan. Film har på så vis hjälpt till med att sprida kännedom om graviditetssymtom till en bredare befolkning, så att de flesta kvinnor nu antingen blir rädda, eller får förväntansfulla förhoppningar när de känner av lite illamående på morgonen.

Känn efter – och ta sedan en graviditetstest

Det viktigaste är ju också att känna efter i sin egen kropp om något känns annorlunda. Om du sedan har morgonillamående, ömma och spända bröst, utebliven menstruation och kanske också ett litet sug efter inlagd gurka, ja då är det nog bäst att investera i en graviditetstest och få klart svar. Här på sidan kan vi erbjuda en lång rad olika graviditeststest av olika typer och i olika prisklasser, så det finns säkert också något som passar för dig, och hur du gärna vill se ditt svar.

Symtom på graviditet kan avklaras därhemma

Tidigare gick många kvinnor direkt till läkaren för att få svar på om de var gravida eller ej, men idag väljer fler och fler kvinnor att se om deras misstankar är berättigade med en egeninköpt graviditetstest. Många föredrar att få svaret när de är ensamma, så att de har tid och ro till att vänja sig vid idén om att kanske bli förälder. 

Om du är en av dessa kvinnor, så släng ett öga på vad vi kan erbjuda av olika graviditetstest, och se om det inte finns något du kan använda. Vi finns här för att hjälpa.