Varför kostar munskydd så mycket?

Munskydd har blivit en eftertraktad produkt. Det har medfört att priset har stigit enormt. Här ger vi dig en överblick över de faktorer som har medverkat till den stora prisökningen.

Det är stor efterfrågan

Sverige är inte det enda landet som har märkt av den stora försäljningsökningen av munskydd. Det är stor efterfrågan i de flesta länder, och det gör det svårt för ett litet land som Sverige att få leverantörer till att leverera. Det kan vara mer attraktivt för dem att sälja till ett större land som vill köpa fler enheter. I tillägg så är det många affärer i Sverige som alla försöker få hem munskydd för att sälja dem. När en butik äntligen fått hem munskydd till försäljning är priset högt.

Kina har skärpt reglerna för import

Kina har antagit en förordning som stramar upp regleringarna för export av medicinsk utrusning och leveranser från Kina. Det har gjort att leveranstiden och priset för leveransen har stigit. Det kan nu ta upp till 3 månader innan företag får sina leveranser av munskydd från Kina. Det har också blivit riktigt dyrt att få hem varorna. Alla varor som exporteras ut från Kina ska nu kontrolleras individuellt innan de sänds vidare ut från landet. Det är en mycket tidskrävande process.