Nu kan alla köpa covidtest för hemmabruk


Läkemedelsverket har beslutat om att ge dispens till ett antal covid-tester för hemmabruk. Ett av dessa är ”Covid-19 Antigentest – Självtest” från NewGene, som nu finns till försäljning.

Fördelarna med snabbtestet är många. Den största är att man kan göra det hemma istället för att ta sig till ett testcenter. Efter 15 minuter visas ett tillförlitligt svar med en noggrannhet om 97,1 procent. Antigentestet från NewGene används redan idag inom hälso- och sjukvården.

Michael Stenmann är vd för bolaget som driver sajterna TestSmart.se och Billiga-Tester.se där snabbtesterna kommer att säljas. Han tycker att de fyller en samhällsnyttig funktion och ser flera användningsområden.

– Testet borde ha en självklar plats i alla första hjälpen-lådor. Jag hoppas att det kan utgöra ett viktigt verktyg när det handlar om att hålla nere smittspridningen. Snabbtestet kan komma väl till pass när man får symptom under utlandsvistelsen eller när man helt enkelt vill försäkra sig om att inte sprida viruset vidare vid besök hos släkt, vänner och arbetskamrater, säger han.

Covid-19 Antigentest – Självtest” från NewGene upptäcker pågående smitta och utförs genom att en steril bomullspinne förs in i näsborrarna. Därefter stoppas bomullspinnen i den medföljande vätskan som sedan appliceras på en testkassett. Svaret kan avläsas redan efter 15 minuter. Vid ett positivt provsvar ska Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer följas. Detta innebär att isolera sig och boka tid för ett så kallat PCR-test.

Covid-tester för hemmabruk har länge varit efterfrågade på den svenska marknaden och nu är de alltså här för allmänheten att beställa. Tänk att det nu, mitt under pågående pandemi, är möjligt för till exempel byggföretag att erbjuda sina anställda ett covid-test innan arbetspasset. I Europa har den här typen av covid-tester rivits ur hyllorna och tagit slut snabbt. Nu går testet att köpa i Sverige.

Produktsidan

NewGene Coronatest – COVID-19 Antigentest – Självtest

Bruksanvisning

Download bruksanvisning NewGene COVID-19 Antigentest

CE-märkningsdokumentation – Declaration of Conformity

DownloadCE-märkning


Video – Se hur testen utförs


Bilder


Kontakt

  TestSmart.se ägs av E-Invasion A/S, som har her sålt fertilitetsprodukter över nätet i hela Norden, och hjälpt sina kunder, sedan 2003.

  Information om Filial af E-Invasion A/S enligt lag:

  Filial af E-Invasion A/S (aktiebolag)
  Stålkulegatan 2 E
  212 28  Malmö

  Org.nr. 516404-1369

  E-mail: info@testsmart.se